Ga naar de inhoud

1. DEFINITIES

1.1    Op deze privacyverklaring zijn de definities uit artikel 4 van de Algemene verordening gegevensbescherming (Verordening (EU) 2016/679) (hierna “AVG”) onverkort van toepassing.

 

2. WIE ZIJN WIJ?

2.1     Wij zijn “Drive Safe Assistance” of kortgezegd “DSA”. DSA is de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Drive Safe Assistance B.V., statutair gevestigd en kantoorhoudende te (2596 EC) Den Haag aan de Wassenaarseweg 220, en ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 92483984. DSA is een 100% dochteronderneming van ANWB B.V. (hierna ANWB).

2.2     De contactgegevens van DSA zijn:

           E-mail: contact@drivesafeassistance.nl

           Adres: Wassenaarseweg 220, 2596 EC Den Haag

2.3     Eén van de doelen van ANWB is om haar maatschappelijke bijdrage aan verkeersveiligheid te vergroten, waarbij ANWB 0 verkeersdoden, 0 files en 0 emissie in 2050 als één van haar maatschappelijke doelstellingen heeft. DSA, als 100% dochteronderneming van ANWB, exploiteert een telematicadienst die, met behulp van onder andere softwaretoepassingen en platforms, het rijgedrag van voertuigen rapporteert door middel van een rijgedrag-score (hierna de “Dienst”). Voor dit doel zal DSA geanonimiseerde en geaggregeerde data over verkeersgedragingen, die zijn verzameld door DSA bij jouw gebruik van de Dienst, verstrekken aan ANWB. Kijk voor meer informatie over hoe ANWB deze data toepast op https://www.anwb.nl/verkeer/veiligheid/data-verkeersveiligheid.

 

3. HOE GAAN WIJ OM MET JOUW PERSOONSGEGEVENS?

3.1     DSA gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. We houden ons daarbij aan de geldende wetgeving, deze privacyverklaring en ons cookiebeleid.

3.2     Deze privacyverklaring is van toepassing op alle persoonsgegevens die DSA van jou verwerkt als je onze website bezoekt, onze Dienst en/of apps gebruikt en als je contact met ons opneemt.

 

4. WELKE PERSOONSGEGEVENS VERWERKEN WIJ?

4.1     Als je een van onze websites bezoekt, verzamelen we gegevens over jouw bezoek via toegestane cookies.

4.2     Om de Dienst te kunnen leveren, waaronder het verzenden van de producten naar jou en het koppelen van de producten aan de juiste mobiele telefoon en kenteken, zal DSA de volgende persoonsgegevens van jou verwerken:

    a. Identificatienummer;
    b. Aanhef;
    c. Voornaam of voorletters;
    d. Achternaam;
    e. E-mailadres;
    f. Geboortejaar;
    g. Adresgegevens;
    h. Mobiele telefoonnummer; en
    i. Kenteken

4.3     Als je contact met ons opneemt, dan verwerken we jouw contactgegevens. Daarnaast kunnen wij aan je vragen om bepaalde aanvullende contactgegevens met ons te delen zodat wij gevraagde informatie naar je kunnen sturen.

 

5. HOE KOMEN WIJ AAN JOUW PERSOONSGEGEVENS?

5.1     Als je onze website bezoekt of als je contact met ons opneemt, dan ontvangen wij jouw persoonsgegevens rechtstreeks van jou (zie voorgaand artikel 4.1 en 4.3). Echter, in de meeste gevallen ontvangen wij jouw persoonsgegevens van de organisatie waarvan jij de Dienst afneemt (zie voorgaand artikel 4.2).

 

6. WAAROM VERWERKEN WIJ JOUW PERSOONSGEGEVENS?

 

6.1     Wij verwerken jouw persoonsgegevens voor het leveren van de Dienst en als je contact met ons opneemt.

6.2     Wij gebruiken jouw persoonsgegevens ook om risico’s te verkleinen, bijvoorbeeld:

  1. door te zorgen voor goede beveiliging. Denk aan gebruikersnamen, wachtwoorden en controlevragen;
  2. door het uitvoeren van interne kwaliteitsonderzoeken naar mogelijke problemen en risico’s en toetsen of wetgeving wordt nageleefd; en
  3. bij de opsporing van fraude en misbruik van de Dienst.

6.3     We gebruiken jouw persoonsgegevens ook om onze Dienst te verbeteren door middel van analyses over het gebruik van de Dienst. Die analyses brengen ons op nieuwe ideeën en betere oplossingen.

 

7. WAT IS DE RECHTSGROND OM JOUW PERSOONSGEGEVENS TE GEBRUIKEN?

7.1     Wij verwerken jouw persoonsgegevens op basis van minstens één van de onderstaande wettelijke grondslagen:

a. De verwerking is noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst.

b. De verwerking is noodzakelijk om te voldoen aan een wettelijke verplichting, bijvoorbeeld om:

  • vast te stellen wie jij bent als dat moet volgens de wet; of
  • gegevens door te geven aan (overheids-) instanties als dat verplicht is.

c. De verwerking is noodzakelijk voor de behartiging van een gerechtvaardigd belang, bijvoorbeeld wanneer we een onderzoek naar mogelijke fraude doen. Hierbij maken we een belangenafweging tussen het gerechtvaardigd belang van ons of van een derde en jouw belang. Deze belangenafweging leggen we vast en hierover informeren we jou zoveel mogelijk.

d. Je hebt toestemming gegeven voor de verwerking van jouw persoonsgegevens. Als wij jouw persoonsgegevens verwerken op basis van jouw toestemming kun je jouw toestemming te allen tijde weer intrekken.

 

8. HOE BEVEILIGEN WIJ JOUW PERSOONSGEGEVENS?

 

8.1     Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens en nemen de nodige technische en organisatorische maatregelen om een passend beschermingsniveau te waarborgen, waaronder de volgende maatregelen:

  1. We besteden veel aandacht aan een optimale beveiliging van onze systemen waarin persoonsgegevens worden opgeslagen. Denk daarbij aan maatregelen om onze website en IT-systemen veilig te gebruiken en misbruik te voorkomen. Maar ook aan beveiliging van fysieke ruimtes waar persoonsgegevens zijn opgeslagen. De veiligheid van ons dataverkeer houden wij 24 uur per dag in de gaten.
  2. Wij hebben een informatiebeveiligingsbeleid en zorgen voor training van onze medewerkers op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens. Alleen geautoriseerde medewerkers die toegang moeten hebben tot jouw gegevens kunnen jouw gegevens inzien en verwerken.

 

9. HOE LANG BEWAREN WIJ JOUW PERSOONSGEGEVENS?

 

9.1     Wij bewaren jouw persoonsgegevens niet langer dan nodig is voor het doel waarvoor we de persoonsgegevens hebben verwerkt. Wij houden ons hierbij aan de geldende wet- en regelgeving en aan de eisen die onze klanten hieraan stellen.

9.2     Als we jouw persoonsgegevens niet langer nodig hebben, zoals hierboven beschreven, verwijderen of anonimiseren we de persoonsgegevens.

 

10. WIE HEEFT TOEGANG TOT JOUW PERSOONSGEGEVENS?

 

10.1     Onze medewerkers hebben slechts toegang tot jouw persoonsgegevens voor zover dat noodzakelijk is, zoals voor de levering van de Dienst.

10.2    Daarnaast delen we jouw persoonsgegevens met twee (2) andere partijen die ons ondersteunen bij de levering van de Dienst, te weten (1) Howden Driving Data Ltd. die het telematicaplatform levert en (2) Data B. Mailservice B.V. ten behoeve van print-, verpakkings- en verzendwerkzaamheden. Deze twee (2) partijen worden beschouwd als verwerker omdat zij geen zelfstandige zeggenschap hebben over de persoonsgegevens die in het kader van de dienstverlening door DSA aan hen ter beschikking worden gesteld. DSA blijft in die situaties verantwoordelijk voor een zorgvuldige verwerking van jouw persoonsgegevens. Met deze twee (2) partijen hebben wij afspraken vastgelegd om jouw privacy te waarborgen.

10.3     Indien DSA daartoe wettelijk verplicht is of in geval van fraude of misbruik van de Dienst, delen wij jouw persoonsgegevens met overheidsinstanties, waaronder politie en justitie.

10.4     Jouw persoonsgegevens worden niet doorverkocht.

 

11. WAT ZIJN JOUW RECHTEN?


11.1   Je hebt verschillende rechten met betrekking tot de persoonsgegevens die van jou wij verwerken, waaronder het recht op informatie, het recht op inzage, het recht op rectificatie en het recht op gegevens verwijderen. Om jouw rechten uit te oefenen, neem je contact met ons op via de onderstaande contactgegevens.

 

12. AANPASSINGEN VAN DE PRIVACYVERKLARING?

12.1    De privacywetgeving is in beweging. Indien nodig zullen wij deze privacyverklaring dan ook aanpassen om up-to-date te blijven. Wij doen dit bij nieuwe ontwikkelingen, bijvoorbeeld als er iets verandert in onze bedrijfsactiviteiten of in de wet of in de rechtspraak. Wij raden je daarom aan deze privacyverklaring regelmatig opnieuw te bekijken bij een bezoek aan een van onze websites en bij het gebruik van onze Dienst.

12.2     Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast 17 juli 2024.

 

13. VRAGEN OF KLACHTEN?

13.1    Heb je vragen of klachten over deze privacyverklaring of over het gebruik van jouw persoonsgegevens door ons? Neem dan contact op met ons via https://drivesafeassistance.nl/contact/. Indien gewenst dan kun je in geval van een klacht over deze privacyverklaring of over het gebruik van jouw persoonsgegevens door ons ook de Functionaris Gegevensbescherming van ANWB, die zich binnen DSA bezighoudt met toezicht op de toepassing en naleving van de geldende privacywetgeving, benaderen via: ANWB B.V., t.a.v. Functionaris Gegevensbescherming, postbus 93200, 2509 BA Den Haag.

13.2    13.2 Daarnaast kun je jouw klacht over hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, op www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.